Mensen met leerprobleem vaak slechte ogen.

Nieuws

Mensen met leerprobleem vaak slechte ogen.

03 juli 2012
NOTICE: 8 Undefined variable: aItem, in file: /var/www/vhosts/louisoptiek.nl/httpdocs/site/views/modules/news/newsdetail.php on line: 35

Volwassenen met leerstoornissen hebben tien keer zoveel risico op een beperkt gezichtsvermogen en blindheid. Dat blijkt uit onderzoek van Lancaster University.

De onderzoekers becijferden voor het eerst hoeveel mensen in het Verenigd Koninkrijk een leerstoornis en problemen met zien hebben. Ze ontdekten dat er meer dan een miljoen volwassenen kampen met leerproblemen. Daarvan heeft 60 procent een bril nodig. Zo’n 10 procent is blind of ziet maar gedeeltelijk.

 â��Regelmatige oogmeting

Volgens de onderzoekers lopen mensen met ernstige leerproblemen het grootste risico op problemen met zien. "Zij weten misschien niet dat er iets mis is met hun gezichtsvermogen en zijn wellicht niet in staat om het anderen te vertellen."

"Ze hebben dan ook elke twee jaar een oogmeting nodig en soms vaker. Regelmatig de ogen controleren en een bril dragen houdt mensen gezond en zorgen ervoor dat ze zoveel mogelijk uit het leven kunnen halen."

 bron: nu.nl