Leesbril wordt geassocieerd met ouderdom!!

Nieuws

Leesbril wordt geassocieerd met ouderdom!!

21 november 2012
NOTICE: 8 Undefined variable: aItem, in file: /var/www/vhosts/louisoptiek.nl/httpdocs/site/views/modules/news/newsdetail.php on line: 35

Nederlanders associëren de leesbril vaak met ouderdom. Toch krijgen veel veertigers al met een leesbril te maken. Voor sommigen een behoorlijke schok.

Ruim 30 procent van hen stelt de aanschaf van een leesbril dan ook zo lang mogelijk uit. Dat blijkt uit onderzoek van VisionClinics onder bijna 800 Nederlanders tussen de 40 en 60 jaar. Veel van de ondervraagden voelen zich oud met een leesbril. Daarbij voelt 29 procent zich niet prettig bij het dragen van een leesbril. Een op de vijf van de ondervraagden is zijn leesbril ook regelmatig kwijt.

Met de leeftijd wordt de ooglens steeds stugger. De ooglens zorg ervoor dat we scherp kunnen zien op verschillende afstanden en zolang deze soepel is kan hij gemakkelijk focussen.

Focussen

Over het algemeen krijg je tussen je 40e en 50e levensjaar moeite met focussen. Dit wordt presbyopie, ofwel ouderdomsverziendheid genoemd. Vaak is een leesbril dan noodzakelijk.

Naast de keuze voor een goedkope leesbril van de drogist of een mooiere leesbril van de opticien, kun je ook je ogen laten corrigeren. Bij deze zogenaamde leesbrilcorrectie wordt een klein leeslensje in het oog aangebracht.

 

 

bron: nu.nl