Brillentrends van 2012

Nieuws

Brillentrends van 2012

13 januari 2012
NOTICE: 8 Undefined variable: aItem, in file: /var/www/vhosts/louisoptiek.nl/httpdocs/site/views/modules/news/newsdetail.php on line: 35

 

Retro invloeden, opvallende monturen, vlinderbrillen

Hebben jullie al opgemerkt dat brillen weer helemaal in de mode zijn? En dan bedoelen we opvallende brillen. Brillen met zware en uitgesproken monturen. Brillen mogen weer gezien worden.

 

De afgelopen jaren hebben we onszelf aangewend om bij het uitzoeken van een bril een zo onopvallend model te kiezen. Als het even mogelijk was en de glazen niet te dik waren, kozen we zelfs voor een montuurloze bril. Die tijden zijn voorbij. Vandaag de dag is een bril weer de welkome omlijsting van de ogen. Beter nog als het montuur de blik accentueert en kracht bij zet.

De brillen van actrices van weleer vormen nog steeds een inspiratiebron voor de brilmonturen van nu. Herinner je je nog de mooie blauwe ogen van Wonder Woman die worden omlijst door een enorm montuur? En wat denk je van de vlinderbril (ook wel cat eye bril genoemd) met diamantjes van Marilyn Monroe in 'How to marry a millionaire'? Maar ook andere filmsterren en looks blijven de ontwerpers van monturen boeien. Van Melanie Griffith die in 'Working Girl' met een overdreven grote bril te zien is tot Grace Kelly die met ongelooflijk veel gratie een bril bij een avondjurk droeg.

Anders dan je misschien zou denken, vindt de brillentrend vooral bij de jongeren veel navolging. Steeds vaker verruilen zij hun contactlenzen voor een bril met een opvallend montuur dat ze afstemmen op hun kleding en look. De bril is geen 'noodzakelijk kwaad' meer maar een echt en waardig modeaccessoire. Er zijn zelfs jongeren die een bril dragen terwijl ze die helemaal niet nodig hebben. Ze gebruiken de bril als mode-item en dragen 'm met neutrale glazen (in Azië hebben we zelfs brilmonturen zonder glazen zien dragen!).

Enkele adviezen voor het kiezen van het juiste montuur:

  • Heb je een ovaal gezicht, dan heb je geluk! Jou staat elk montuur.

  • Heb je een rond gezicht, ga dan voor een vrij breed en een wat hoekig montuur (zie de foto van Linda Carter).

  • Heb je een hartvormig gezicht kies dan voor een bril met uiteinden die schuin omhoog lopen (zie de foto van Marilyn Monroe).

  • Heb je een hoekig gezicht, kies dan een bril met vrij ronde vormen of ga voor een cateye bril.