Afvallen met Dieetbril

Nieuws

Afvallen met Dieetbril

11 juni 2012
NOTICE: 8 Undefined variable: aItem, in file: /var/www/vhosts/louisoptiek.nl/httpdocs/site/views/modules/news/newsdetail.php on line: 35

 

 

Een groep Japanse wetenschappers heeft een bril ontwikkeld dat het antwoord kan zijn op onze gulzige eetgewoonten. De speciale ‘dieetbril’ laat voedsel er groter uitzien dan het daadwerkelijk is, terwijl het omringende beeld zijn oorspronkelijke grootte houdt.

De met speciale camera’s uitgeruste bril laat personen die hem dragen denken dat ze meer eten dan ze daadwerkelijk doen, waardoor ze eerder vol zitten.

Professor Michitaka Hirose van de Universiteit van Tokio voerde een experiment uit waarbij hij proefpersonen vroeg om zoveel koekjes te eten als ze wilden met en zonder de bril op. Gemiddeld aten ze 9,3 procent minder wanneer de bril de koekjes er 1,5 keer groter uit liet zien. Bovendien aten ze 15 procent meer wanneer de koekjes verkleind werden tot tweederde van hun echte formaat.

Hoewel het onderzoek zich nog in de beginfase begint en de bril nog niet in de verkoop gaat, lijkt het idee erachter te werken. Hirose die de bril samen met een team ontwikkelde, zegt te hopen dat mensen die willen afvallen de bril in de toekomst kunnen gaan gebruiken.